User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Sitemap: http://sifirinaltinda.blogspot.com/feeds/posts/full/default?orderby=updated kısa film, sıfırın altında, sinema

Yeni Sitemize Gitmek İçin Resmi Tıklayın

23 Kasım 2009 Pazartesi

Karabasan

Toplumumuzun psikolojisinin altlarında yaşayan bir varlık olan karabasan; rüyamızın takriben üçüncü rem döneminden sonra uyanmaya yakın olarak; uyandırmamak için hayal dünyamıza ce eeee diyen varlıktır.
Bu insan üstü varlığın cisimsel kimliği olmamakla birlikte tipinden anladığımız kadarıyla cinsiyetinin erkek olması tahmin edilmektedir.


İsmi nerden gelir:
Çok sevilen bir halk türkümüz olan kara basma iz olurla uzaktan ve yakından hiçbir alakası olmayan karabasan ismi çoğunlukla kış bölgelerinde görüldüğünden dolayı bu ismi almışmıdır bilemiyoruz; yada genelde zenci arkadaşların rüyasına girdiğinden mi? bu ismi almış olması rivayetlere girmiştir. isminin henüz nerden geldiğini bilemediğimiz basmak fiiilinin en önemli unsuru olan karabasan bütün bu toplumsal gerçeklere aldırmadan hertürlü basabiliyor.

Rüyaya nasıl girer?, Ne yapar:
Siz uyurken karanlık bir benlikte sizin üstünüze çömelerek gırtlağınızı sıkma eğiliminde bulunur. Onu bütün vücudunuzda hissedersiniz, uyandığınızda eğer uyanmayı becerebilirseniz çok fazla hırpalanmışsınızdır. Her yörede değişik isimlerde adlandırılabilen bu doğa üstü varlık rüyanıza girdiğinde nefes nefese uyanırsınız. uyku esnasında herkese seslenirsininz yada seslendiğinizi zannedersiniz; lakin kimse çığlıklarınızı duymaz ayrıca kısa film gibi olan bu süreçte okuduğunuz dualar ömrüzün boyunca okuyamadığınız kadar fazladır; hatta bazılarını siz uydurabilirsiniz. Bu metafizik varlığın dualarınızdan etkilenmediğini düşünürsek gafil yada ateist olma ihtimalini de düşünmek lazım ''tabi korkudan duayı yanlış okumadıysanız'' siz hayatınızın en fazla besmelesini çektiğinizi hesaba katarsak bir nevi ilahi adalete kurban gitmiş olabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken bir husustur ki bazı arkadaşlarımız kendisi yerine alacaklılarıda görmüş olabilirler. Bu nedenle karabasan silüeti içindeki varlıkları ayırmak gerekir. Onun adına yapılan birçok tartışmaya rağmen kendi işini yapmaya çalışan bir emekçi kardeşimiz ben işimi yaparım gerisine karışmam felsefesinden ayrılmayarak toplumumuzun korkularında efsane olmaya devam ediyor ve devam edecekte.....


^^SaBri BeCerikLi^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplist

firma ekle prank4u.de - Pagerank Anzeige ohne Toolbar SEO and Google Ranking - Pagerank Anzeige ohne Toolbar Besserer Pagerank SpeedRank.de Check Your Speed-Ranking!