User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Sitemap: http://sifirinaltinda.blogspot.com/feeds/posts/full/default?orderby=updated kısa film, sıfırın altında, sinema

Yeni Sitemize Gitmek İçin Resmi Tıklayın

20 Kasım 2009 Cuma

Dile Kolay Mı, Zor Mu ?

Kelimelerin yetmediği anlar vardır hayatta. Dilin söylememek için boğaza kadar kaçtığı, yüreğin ise dili olanca gücüyle ileri ittiği anlar. Böyle anlarda çelişir vücutta iki organ. Biri kalptir diğeri beyin.

Kalp; düşünemez olsun ister beyin, beyinse kalbe hükmedebilmek. Bu durumda iki yol vardır iki tipte insan. Birinci yol beyni dinlemektir ki birinci yolda birinci tip insan beyni dinleyen mantıklı insandır vazgeçer söylemek istediğinden. Hayatına devam eder kaldığı yerden. Söylemek istediği şey sanki hayatında hiç olmamış gibi devam eder yoluna. Birinci yolda ikinci tip insan beyni dinler ama kalbi rahat bırakmaz onu. Söylemek istediği şeyi asla söyleyemez fakat her gece sabahlara kadar provasını yapar yatakta. Binbir çeşit söyleme yolu bulur hayal dünyasında ama sabah olupta güneş doğduğunda, beyin çalışmaya başladığında yani, kalp üvey evlat olur vücutta. Esas oğlan devreye girmiştir nihayetinde. Söyleyipte ne olacak hem. Hayatını devam ettir nasıl gidiyorsa öyle. Bu tip insanlar sadece geceleri acı çeker beyin düşünmez olunca.



İkinci yol kalbi dinlemektir. İkinci yolda birinci tip insan kalbi dinleyip beyni ile hareket eden insandır. Söylemek istediğini bir şekilde ifade eder karşısındakine fakat beyin bir türlü izin vermez onu söylemesine. Bu tip insanların ima ile geçer hayatları fakat bir türlü ağızdan çıkmaz o kelime. Karşısındakine kalmıştır bu tip insanların kaderi. Nihayet ikinci yolda ikinci tip insan vardır birde. Kalbini dinleyip kalbi ile hareket edenler. Bunlar söylemek istedikleri kelimenin sonunu asla düşünmezler. Hesap yoktur lügatlarında. Bu yüzden çok kırılırlar. İki yüzlülük, riya bilmezler. Dobradır sözleri çoğu zaman da bu yüzden kaybederler.
Kelimelerin yetmediği anlar vardır hayatta. Dilin söylememek için boğaza kadar kaçtığı yüreğin ise dili olanca gücüyle ileri ittiği anlar. İki kelimedir halbuki bizi bu kadar zorlayan. Şimdi kendinize bir sorun acaba siz hangi tip insanlardansınız ve ne yapıyorsunuz bu durumda. Bu yazıyı tekrar okuyun ve kendi kendinize tekrarlayın kolay mı yoksa zor mu söylemesi ?

SENİ SEVİYORUM..................


Editör : Hüseyin Yılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplist

firma ekle prank4u.de - Pagerank Anzeige ohne Toolbar SEO and Google Ranking - Pagerank Anzeige ohne Toolbar Besserer Pagerank SpeedRank.de Check Your Speed-Ranking!