User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Sitemap: http://sifirinaltinda.blogspot.com/feeds/posts/full/default?orderby=updated kısa film, sıfırın altında, sinema

Yeni Sitemize Gitmek İçin Resmi Tıklayın

29 Kasım 2009 Pazar

HIŞTO

Doğu anadolu  bölgemizin güzel, şirin aynı zamanda çekilmez şehri Erzurum'da yaşayan bir topluluk olan hıştolar: bu yöreye M.Ö. 729 da dor göçleriyle birlikte yerleşmişlerdir. Zamanla bölgeye yayılıp tamamiyle hakim olan hıştolar modern zamanın cumhuriyet Türkiyesinde Marmaraya kadar İstanbulun arka sokaklarına yayılmışlardır. bölgeye göre isim farklılıklarıyla anılan hıştolar yer yer kıro, hırto, hışt, hayvanoğlu hayvan gibi isimler taşır. Bizse hıştoları daha özele indirgeyip Anadoluda ilk yerleştikleri mekan olan ; Erzurumda ele alacağız .


Hışto; sokaklarda her an karşınıza çıkabilecek olan siyah takımlı bağrı açık göynek beyaz spor ayakkabı giyen vatandaş yanlışlıkla gözünüze iliştiğinde ondan şu cevabı alabilirsiniz;
- ne bahirsan oglum
- taniyacahmısan
- birınemi benzetecahsan
( bu tabirleri anlamanız uzun yıllarınızı alabilir) ayrıca hışto çok yüksek miktarda tükrük salgısına sahip olduğundan yerleri heran yıkayabilir. Bir kısmının belediye temizlik ekibinde kadrolu olarak çalıştığıda bilinmektedir. Bu karakterlerin üç türlü ilgi alanı vardır.
A) Yolda yürüyen güzel hatunlara lafa atmak
B) Kahvede saatlerce küfür edebiyatını geliştirebilecek oyunlar oynamak.
C) Kendilerininde bir türlü sebebini anlayamadığı kavgalara karışmak
çoğunlukla çok iyi yürekli olmalarına rağmen çevre baskısını üzerinde aşırı biçimde hisseden hışto hoşuna giden bayana laf atmayıp nazik bir şekilde yaklaşsa  onu elde edebilir ama ona nezaket asla yakışmaz. Kahvede mutlaka oyun oynamalıdır; oynamazsa eğer arkadaşlar ona ev hanımı muamelesi yapabilir.
kavga etmemek gibi bir lüksü yoktur; çünkü korkaklıkla suçlanabilir.
     Son zamanlarda kendi değerlerini kaybetmemek için sendika çabalarına giren hıştoların birkaçı bir araya gelerek hışto birliği kurmuşlardır; henüz diğer kurum lar tarafından tanınmasa bile kahve ve benzer kuruluşlarda kendinlerini geliştirmeye devam eden hışto birliğin faaliyetlerini nasıl yaptığı ve ne şekilde yürüttüğü bilgimiz içerisinde değildir; fakat bu konu hakkında elimize geçecek belgeleri paylaşmaya açığız.
    Sosyalleşmemizin kanayan yaralarından olan hışto ve lar geleneksellikten birtürlü vazgeçmeyerek; Japonya'da Samuraylar Avusturalya'da Aborjinler Nijerya'da Puala Puala gibi modern yaşama karşı aykırı kimliklerini ortaya kommuşlardır ve postmodernliğe çıktığımız bu yolculukta modernitenin gerisinde kalmayı tercih etmişlerdir.


^^SaBrİ BeCeRikLi^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplist

firma ekle prank4u.de - Pagerank Anzeige ohne Toolbar SEO and Google Ranking - Pagerank Anzeige ohne Toolbar Besserer Pagerank SpeedRank.de Check Your Speed-Ranking!